Titanic, a mélység kísértete Tápiószelén Titanic, a mélység kísértete Tápiószelén
5
2018. április 22-én (vasárnap) 16 órakor Szelére érkezik Elter Tamás a Titanic-kiállítás kurátora, aki előadására magával hoz igazi Titanic relikviákat is. Titanic volt a... Titanic, a mélység kísértete Tápiószelén 5

2018. április 22-én (vasárnap) 16 órakor Szelére érkezik Elter Tamás a Titanic-kiállítás kurátora, aki előadására magával hoz igazi Titanic relikviákat is.

Titanic volt a kor legnagyobb transzatlanti személyi hajója, a technológiai forradalom legmonumentálisabb vívmánya. Utasokat és postai küldeményeket szállított Európa és Észak-Amerika között. A nagy transzatlanti hajók szimbolizálták a XX. század elejének hatalmas fejlődését és a technológia új korszakának kezdetét. Azonban a Titanic elsüllyedt az első útja során az Atlanti-óceánon, 1912. április 15-én. Több mint 1500 ember vesztette életét ezen az éjszakán. A Titanic katasztrófájának okait a mai napig vizsgálják a kutatók.

Talán kevesen tudják, de a Titanic tragédiájának magyar vonatkozási is vannak. A most Tápiószelén megrendezésre kerülő előadáson a kor történelmi eseményei mellett szó lesz ezekről is. (A Carpathia gőzös a Cunard Line hajózási társaság személyszállító hajója volt, amelynek magyar származású orvosa dr. Lengyel Árpád irányította a Titanic túlélőinek ellátását.)

Elter Tamás hazánk legkiemelkedőbb Titanic kutatója – különleges előadását most élőben is meghallgathatod!

Tamás egyike volt annak a mindössze 20 főből álló nemzetközi expedíciónak, amely lehetőséget kapott, hogy a csaknem négyezer méter mélyen nyugvó hajóroncshoz merüljön. Tőle megtudhatjuk azt is, milyen megválaszolatlan titkokat rejthet még a legendák hajójának roncsa.

Lenyűgöző Tamás tárgyi tudása. A téma iránti szenvedélye és az érzelmi túlfűtöttség, ahogyan minderről beszélni tud. Legalább olyan közel tudja hozni a Titanic valódi történetét, mint a romantikát kedvelő emberek számára a Titanic film a témáját.

Az előadás mellet igazi Titanic-relikviák is kiállításra kerülnek!

Az előadásra a belépés DÍJTALAN!

A nagy érdeklődésre való tekintettel kérem, hogy aki teheti, jelezze előre részvételét a facebook oldalunkon.

Helyszín: Simonffy Kálmán Művelődési Ház, Tápiószele, Posta út 2.

Időpont: 2018. április 22. (vasárnap) 16 óra

Előadó: Elter Tamás tudományos újságíró, szakíró, a Titanic-kiállítás kurátora

Támogató: Dobos Imre

Dobos Imre

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.